.: BKkite 2017:. De Belgische Kampioenschappen kitesurfen Freestyle!

En de #BKkite winnaars zijn....

Christophe Tack en Mirke Deloof zijn Belgisch kampioen Freestyle kitesurfen

BKkite freestyle mannen

1 Christophe Tack

2 Axel Tack
3 Lars de Groof
4 Alex Maes
5 Sam Van Olmen
6 Loyd De Noyette
7 Lau Duprez
7 Karel Goethals
9 Viktor VandenheedeBKkite freestyle mannen

BKKite freestyle vrouwen

1 Mirke Deloof

2 Julie Vanpeteghem
3 Heleen Debehets

Volledige resultaten en heats via het online notice board »

Het Belgisch kampioenschap freestyle is de koningsklasse van alle kitesurf disciplines. Technisch moeilijke rotaties, handle passes en high power wakeboard moves gecombineerd met een vloeiende stijl zijn de sleutels voor het binnenhalen van de titel.

Het Belgisch kampioenschap was de laatste jaren een familiezaak. De Oostendse broers Axel en Christophe Tack verzamelden in 2014 en 2015 elk één maal de Belgische titel, maar Christoph wist die in 2014 wel te combineren met een de wereldtitel freestyle kitesurfen. Het BK freestyle kitesurfen kan dus een half wereldkampioenschap genoemd worden.

Om aan het BK Freestyle kitesurfen mee te doen is wereldniveau bezitten zeker geen voorwaarde. Elke topatleet start onderaan de ladder en dit BK is je perfecte opstap naar een hoger podium. In 2017 staan 2 BK manches op het programma; één in de open categorie en één BK jeugd. De titels in de open categorie worden op één van volgende wedstrijddagen beslist: 29 april-1 mei en 6-7 mei te Anemos Heist, 13-14 te RBSC Duinbergen of 20-21, 25-28 mei of 4-5 juni te Surfing Elephant Wenduine. Het BK jeugd (18 jaar en jonger) heeft plaats op 22-23, 29-30 juli of 5-6 augustus te Surfing Elephant Wenduine.

Voor de wedstrijd geven we de GO of NO GO op donderdag 20u via de facebook pagina.

Affiche BKfreestyle 2017

Dit was het 2015 BKkite Freestyle!

Axel Tack & Julie Vanpeteghem zijn de Belgische kampioenen Freestyle kitesurfen

"Only when perfect" stond op de aankondiging, en dat was het op zaterdag 9 mei te  Surfing Elephant ‪‎Wenduine. De windkracht die de hele dag flirtte met de nog even geldende wettelijke windlimiet, én perfect uit zuidwestelijke, was het hoofdingrediënt voor hele hele dag kitesurf actie op topniveau.

Voorwaarde om Belgisch kampioen te worden was in elke heat het hoogste aantal punten scoren. Na de eerste ronde (enkele eliminatie) stonden Axel Tack & Mirke Deloof in 'pole position' voor de titel? Tijdens de herkansingen (dubbele eliminatie) bij de mannen trachtte Emile Steyaert na een indrukwekkende inhaalrace de titel alsnog binnen te halen, maar het was Axel Tack (broer van wereldkampioen Christophe) die toch zijn positie kon bevestingen in de finale en de titel nam. In de herkansingsronde bij de won Julie Vanpeteghem in de finale van Mirke Deloof, waardoor een superfinale moest beslissen over de titel. Julie won de ultieme heat van de dag en mag zich een jaar Belgisch kampioene noemen.

Podium BKkite Freestyle 2015 Vrouwen

  1. Julie Vanpeteghem
  2. Mirke Deloof
  3. Anita Van de Velde
Podium BKkite Freestyle 2015 Mannen

  1. Axel Tack
  2. Pieter Christiaen
  3. Emile Steyaert

Bekijk alle resultaten en het wedstrijdverloop op het online Notice Board

Vragen, commentaar of (opbouwende) kritiek die je openbaar wil maken via facebook? shoot!