Elite

Onze Elite bestaat uit het Olympic Team Laser Radial met Evi Van Acker en Emma Plasschaert. Zij worden begeleid door Wil van Bladel die in 2009 startte met het samenstellen van een trainingsteam om onze Elite optimaal voor te bereiden.

Evi Van Acker - Laser Radial

Evi Van Acker - Laser Radial

Op de Olympische Spelen 2012 in Londen bevestigde Evi dat ze tot de wereldtop behoort door een bronzen medaille te behalen in de Laser Radial-klasse.

Pas opnieuw begonnen in juli 2013 ging Evi van start op het EK in Dublin, een goede maand nadien. Ondanks weinig waterdagen achter de rug te hebben gehad kon ze met een mooie vierde plaats terug huiswaarts keren.

Deze goede resultaten zorgen er mede voor dat Evi geen uitdagingen uit de weg gaat, ze heeft er dan ook een doel van gemaakt om goud te behalen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De drive is zo groot dat je steeds meer wil, steeds harder wil gaan, steeds slimmer wil varen. "Ik vaar een goede wedstrijd als ik over de finish kom en het gevoel heb dat ik niks heb laten liggen" zegt ze.

De return draait om een goed gevoel, vaak een medaille maar vooral een heleboel onvergetelijke en mooie momenten.

Kom alles te weten over Evi op haar website »

Biografie:

Boot: Laser Radial

Geboortedatum: 23 september 1985
Woonplaats: Gent, België
Humaniora: Latijn - Wetenschappen, Sint-Barbara College, Gent
Universitaire Opleiding: Bachelor Scheikunde, Amsterdam 2006 en Master Bio-ingenieurswetenschappen Levenmiddelenwetenschappen en voeding, Gent 2014
Club: Royal Belgian Sailing Club (RBSC)

Meest recente zeilpalmares:

2016 Sailing World Cup Hyères: 1e
2016 Eurosaf La Palma: 2e
2016 LYC Olympic Classes regatta: 1e
2016 Sailing World Cup Miami: 1e

2015 Copa Brasil de Vela: 1e
2015 WK Oman: 3e
2015 WC Final Abu Dhabi: 4e
2015 Test Event Rio: 2e
2015 Rio International Sailing Week: 1e
2015 WC Weymouth & Portland: 2e
2015 Eurosaf Delta Lloyd Regatta: 3e
2015 Eurosaf Trentino Olympic Week: 1e
2015 WC Hyères: 1e
2015 Princess Sofia Trophy: 1e
2015 Andalusian Olympic Week: 1e
2015 WC Rolex Miami OCR: 2e

2014 WC Hyères: 1e
2014 WC Mallorca: 4e
2014 WC Rolex Miami OCR: 7e

2013 WK Rizhao: 8e
2013 EK Dublin: 4e

2012 Olympische Spelen Londen: 3e
2012 WK Semaine Olympique Française: 2e
2012 WK Princess Sofia Trophee: 2e
2012 WK Rolex Miami OCR: 3e
2012 Strafste Gentenaar categorie Sport
2012 Laureaat Vlaams Sportjuweel
2012 Laureaat Oost-Vlaamse Sporttrofee en Publieksprijs
2012 Sportvrouw van het Jaar

2011 WK Perth: 2e
2011 Pre-Olympics: 2e
2011 EK Helsinki: 1e, open EK: 2e
2011 OVERALL WORLD CUP: 2e
2011 WC Sail for Gold Regatta: 2e
2011 WC Delta Lloyd Regatta: 2e
2011 WC Semaine Olympique Française: 8e
2011 WC Princess Sofia Trophee: 2e
2011 WC Rolex Miami OCR: 3e

2010 Princess Sofie Trophee: 8ste
2010 Semaine Olympique Française: 11de
2010 Delta Lloyd Regatta: 2de
2010 EK: 4de
2010 WK Largs: 8ste
2010 Skandia Sail For Gold: 7de

2009 Princess Sofia: 5de
2009 Semaine Olympique Française: 3de
2009 Kiel Regatta: 2de
2009 EK Charlottenlund: 8ste
2009 WK Karatsu: 6de

2008 WK Takapuna: 9de
2008 Expert Garda: 4de
2008 Semaine Olympique Française: 3de
2008 Delta Lloyd Regatta: 5de
2008 EK Nieuwpoort: 3de
2008 OS Beiing: 8ste

 

Emma Plasschaert - Laser Radial

Emma Plasschaert - Laser Radial

Emma begon haar carrière als optimist en in 2008 schakelde ze na 5 jaar wedstrijden over naar de Europe-klasse. In haar eerste jaar werd Emma al meteen derde bij de dames onder 17 jaar. Verder vaarde ze ook ieder jaar binnen de eerste 10 overall.

In 2010 werd Emma door onze federatie gevraagd de overstap te maken naar de Olympische dames boot Laser Radial. Ze werd opgenomen in het Laser Talent team van de VYF, een groep zeilers die gevormd werd rond Evi Van Acker. Op die manier kreeg Evi een aantal sparringpartners die met haar trainen en naar wedstrijden trekken. Op die manier kon Emma ook veel opsteken van Evi.

In 2013 maakte Emma de overstap van de jeugd naar de senioren en daarmee was het "echte" werk begonnen. Vrijwel meteen maakte ze enorme progressie en dit wordt ook duidelijk weergegeven in de resultaten. 

De doelstelling op lange termijn is een selectie voor de Olympische spelen 2016 in Rio. Om die te bereiken zal Emma wel de concurrentie met Evi moeten aangaan, daar er per land slechts één zeilster zal mogen deelnemen. Dit schrikt haar echter niet af en uiteindelijk zullen ze onder elkaar uitmaken wie de sterkste is en bijgevolg wie dus naar Rio mag.

Kom alles te weten over Emma op haar website »

Biografie:

Boot: Laser Radial

Geboortedatum: 1 november 1993
Woonplaats: Oostende, België
Universitaire Opleiding: Master of Science in de geomatica en landmeetkunde
Club: VVW Inside-outside

Meest recente zeilpalmares:

2016 Sailing World Cup Hyères: 16e
2016 LYC Olympic Classes regatta: 5e
2016 Sailing World Cup Miami: 5e

2015 WK Oman: 18e
2015 WC Final Abu Dhabi: 11e
2015 Test Event Rio: 7e
2015 WC Weymouth & Portland: 14e
2015 Eurosaf Delta Lloyd Regatta: 4e
2015 Eurosaf Trentino Olympic Week: 4e
2015 WC Hyères: 5e
2015 Princess Sofia Trophy: 6e
2015 WC Rolex Miami OCR: 10e

2014 Copa de Brasil Rio: 6de
2014 Final Worldcup Abu Dhabi: 14de
2014 ISAF WK Santander: 10de
2014 Test event Rio: 13de
2014 EK seniors Split: 13de
2014 Eurosaf Medemblik: 7de
2014 WC Hyères: 19e
2014 WC Mallorca: 19e
2014 Andalusian Olympic week: 5de
2014 WC Rolex Miami OCR: 11e

2013 KBYV trofee Yachtvrouw
2013 Wereldkampioenschap Rizhao (Chi): 10e
2013 Europees Kampioenschap Dublin (Irl): 20ste
2013 World Cup La Palma: Princes Sofia Race: 14de op 66 deelnemers.
2013 World Cup Hyeres(Fr): 7de
2013 Delta Lloyd Zeilregatta te Medemblik(Ned): 8ste
2013 Andalusian olympic sailing week te Cadiz (Spanje): 1e

2012 EK Laser Radial Jeugd -21jaar (Nieuwpoort Belgium) 2de op 63 deelnemers uit 22 landen
2012 EK Laser radial Seniores: 11e plaats op 85 deelnemers (Hourtin Fr)
2012 Worldcup Hyeres (Semaine Olympique Française): 34ste plaats op 83 deelnemers.
2012 Semaine Olympique Cadiz: 7de 
2012 Worldcup La Palma: Princes Sofia Race: 20ste plaats op 90 deelnemers.
2012 Verkozen tot KBYV Belgisch Yachtingbelofte (-19jaar)