VYF-VVW - een sterk watermerk

VYF partners
 
I-Coats
 
Refibo
 
B-Mar
 
Suzuki
 
Arena
 
Van Laer
 
TopsportVL
 
Begold

VYF-VVW: sterk in zeilen, surfen, zeilwagenrijden, competitie én recreatie!

VYF-VVW is de unisportfederatie voor zeilen en surfen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend. VYF-VVW staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

VYF-VVW spitst zich niet enkel toe op competitie. Het ondersteunen van recreatieve evenementen zoals de watersportdag, opendeurdagen en bijscholingen zorgen voor een voortdurend contact met de sporters en de clubs, zowel met de beginners als de pro's.

Ongeval?

Ongeval?

VYF-VVW-link

VYF-VVW-link

VVW-VYF-link

VVW-VYF-link

VYF-VVW Shop

VYF-VVW Shop

VYF-VVW kalender

VYF-VVW kalender

VYF-VVW Nieuws

Hieronder een selectie uit het VYF-VVW nieuws. Een volledig overzicht van alle nieuws kan je vinden op de VYF-VVW nieuwspagina. Wil je alle VYF-VVW nieuws in je mailbox, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.  Alle zeil en surfnieuws kan je steeds sturen naar info@vyf-vvw.be.

Ga naar de VYF nieuws pagina »

GO voor #BKkite freestyle komende zaterdag 6 mei te Anemos Beachclub Heist!

GO voor #BKkite freestyle komende zaterdag 6 mei te Anemos Beachclub Heist!

De windkaarten tonen een stabiele noordooster voor komend weekend, die met de koude zee en het opgewarmde land een thermisch steuntje in de rug zal krijgen. Go dus voor het #BKkite op zaterdag 6 mei te Anemos Heist.

Afspraak van 9u tot 10u voor de inschrijvingen in het clubhuis. Tijd kan je uitsparen door nu al online in te schrijven! De deelnemersmeeting is om 10u30 (lees nu al het wedstrijdreglement op het online Notice Board), start eerste heat 11u!

Meer info op de BKkite website »

De Quiksilver Longboard Classic presents: The Noseride Edition

De Quiksilver Longboard Classic presents: The Noseride Edition

De Quiksilver Longboard Classic te Twins Club Bredene is de golfsurf voorjaarsklassieker van de Noordzee. Met "The Noseride Edition" wordt dit jaar terug naar de roots gegaan van het longboarden. Laat je leach dus maar thuis en plak alvast de neus van je 9 voet single fin af!

Golven zijn moeilijk te voorspellen, daarom peddelen de deelnemers aan de Quiksilver Longboard classic pas uit eens er Noordzeeswell te zien is aan de horizon. Om zeker geen binnenrollende golven te missen is er een 'waiting period' van 3 weekends: 13-14, 20-21 en 25-26-27-28 mei.

Twee dagen voor elk wedstrijdweekend kom je via de BSF facebook pagina te weten of er golven op het menu staan, en of de #Longboardclassic het komende weekend kan doorgaan. Dankzij een christelijke hemelvaart krijgen we op het einde van de wachtperiode wat extra kansen op classic longboardgolven.

Meer info en inschrijven hier »

O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition

O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition

King of the Pier is een alternatieve surf (shortboard) en sup competitie met als doel om in een ontspannen en leuke sfeer kennis te maken met een wedstrijd. Een ervaren jury zal niet alleen punten toekennen tijdens het surfen maar zal van iedere deelnemer de beste surffoto uitkiezen (3 fotograven zullen tijdens het evenement voor het nodige beeldmateriaal zorgen). Nadien kan iedereen via een nog nader te bepalen kanaal(FB of website) zijn stem uitbrengen om de beste van de dag te bekronen tot winnaar!

LOCATIE: O'Neill Beachclub Blankenberge Zeedijk 245

WAITING PERIOD*: 22-23 april / 29-30 april 1 mei / 6-7 mei

Meer info en inschrijven via deze link »

Bijscholing Pers en Media - 19/04/2017 te Gent

Bijscholing Pers en Media - 19/04/2017 te Gent

In deze workshop wordt besproken hoe je als club de media dient te "bespelen". Hoe werkt dit in de praktijk? Welke media? Gesproken en/of geschreven pers?
Wat zijn hierbij de gebruikelijke regels? Hoe stel je een goed persbericht op? En waar let je op als je geïnterviewd wordt?

Datum: woensdag 19 april 2017
Tijdstip: 19:00 tot 22:00
Locatie: Zuiderlaan 13, 9000 Gent

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven »

Vacature watersportmanager te RBSC

Vacature watersportmanager te RBSC

Droom je van een actieve job op het strand en op het water met leuke collega's? Ben je helemaal weg van watersporten? Dan is RBSC op zoek naar jou!

Klik hier voor de vacature van watersport manager te bekijken »

Vacature BEACHMASTER in de KYC

Vacature BEACHMASTER in de KYC

Ben je gepassioneerd door de zee, het zeilen en kitesurfen, dan is deze vacature misschien wel iets voor jou.

Bekijk hier de functieomschrijving »

Vacature voor een zeilschool- en trainingsverantwoordelijke: Royal Yacht Club van België

Vacature voor een zeilschool- en trainingsverantwoordelijke: Royal Yacht Club van België

Reeds tientallen jaren is de R.Y.C.B. Zeilschool een begrip in het Antwerpse. De 300 jongeren en volwassenen die jaarlijks de stages volgen op het Galgenweel, worden ook na de zeilschool op woensdagen en zaterdagen de mogelijkheid gegeven zich verder te bekwamen in de zeilsport 

De zeilers die doorgroeien naar de competitie worden ook verder getraind en gecoacht.

Om dit alles in goede banen te leiden zoeken wij een zeilschool-en trainingsverantwoordelijke die gepassioneerd is door en voor de sport, maar die ook goede organisatorische kwaliteiten heeft en uiteraard zijn passie goed op de cursisten, recreanten en competitiezeilers kan overbrengen. 

Lees hier de functieomschrijving »

CR IRC vergadering: 28 maart 2017

CR IRC vergadering: 28 maart 2017

Bij het begin van het zeilseizoen nodigen we u graag uit op de CR-IRC vergadering die doorgaat op dinsdag 28/3/2017 om 20.00u in Leslokaal 1-2 van het Sporthotel in Gent, Zuiderlaan 14.

De vergadering wordt geleid door Stijn Reunis, secretaris van het CR meetsysteem, en Carl Sabbe, voorzitter van BELIRC, de Belgische vereniging van IRC eigenaars.

De vergadering is bedoeld voor alle Belgische booteigenaars, die wedstrijden varen onder het CR of IRC meetsysteem, of die overwegen dat in de toekomst te gaan doen. Naast de booteigenaars zijn ook alle bemanningsleden mee uitgenodigd.

Hier aanmelden voor de vergadering »

Het SUP aanbod is verdubbeld!

Het SUP aanbod is verdubbeld!

Na fusie van de VYF met VVW is het SUP aanbod verdubbeld. 2 trailers met elk 20+2 boards worden ingezet op zowel eigen initiatieven (Peddelen Door VlaanderenIKsurf initiatiedagen, SUP for life, Watersportdag) als op vraag van de clubs, (school)sportdiensten en promodagen. Op de nog beschikbare data kan de school ook gebruikt worden door externe organisatoren. 

Elke aanvraag voor gebruik van één of 2 mobiele surfscho(o)l(en) dient per mail te gebeuren naar info@vyf-vvw.be en wordt schriftelijk bevestigd met een contract - gebruiksovereenkomst. Eigen evenementen en VYF-VVW clubs hebben voorrang bij het gebruik van de SUP school.

Vraag hier een supschool aan »

Staatsecretaris voor de Noordzee stelt nieuwe regelgeving voor

Staatsecretaris voor de Noordzee stelt nieuwe regelgeving voor

Het Belgische deel van de Noordzee en de binnenwateren van ons land zijn een paradijs voor watersport en waterrecreatie. Watersporters, zowel recreanten als topsporters, moeten veilig en vrij hun passie kunnen beoefenen. Maar de Noordzee is ook de één van de drukst bevaren scheepvaartregio's ter wereld en ook op onze binnenwateren beweegt er heel wat. Het is dus in ieders belang dat er veilig kan gevaren worden en dat de pleziervaarder goed geïnformeerd is over wat kan en mag.

Op zaterdag 11 februari vanaf 13.30 uur wensen wij u daarom uit te nodigen op het startevent van de herziening van de pleziervaartwetgeving. Dit event zal plaatsvinden tijdens de Belgian Boat Show in de Flanders Expo te Gent.

Meer info in deze VYF-VVW nieuwsbrief »

Belgian Boat Show 2017 - Ontdek de Watersportclubs

Belgian Boat Show 2017 - Ontdek de Watersportclubs

Van 11 tot 19 februari is Flanders Expo de gastheer van de 29ste editie van de Belgian Boat Show. Je kan er terecht voor het meest diverse aanbod watersporten en naast het bekijken van tal van noviteiten en boten komen ook instappers hier alles te weten over opleidingen in de watersport.

Voor zeil- en surfopleidingen kan je op de Belgian Boat Show, naast de klassieke vaarscholen, ook terecht bij onder andere volgende VYF-VVW clubs: Anemos Beachclub Heist, Royal Belgian Sailing Club, Aandeplas Brugge, VVW Inside Outside Oostende. Daarnaast vind je in hal 7 eveneens de stand van Unified Sailing met een aanbod voor G-Sport of zeilers en surfers met een beperking. In de botenhal vind je een erg compleet aanbod sportieve catamarans. Daarnaast kan je voor pure Waterfun terecht in hal 7 voor de magistrale wavesurfer en de kitesimulator. Op de stand van Decathlon kan je terecht voor een kennismaking met de duiktank. 

Leden van VYF-VVW kunnen zich via de link voorzien van een erg aantrekkelijke kortingskaart. Een niet te missen evenement, de vrijdagse nocturne is een klassieker. 

Alle Boat show nieuws op de beurswebsite »

Seminarie verzekeringen Watersportfederaties - de teksten

Succesvol seminarie verzekeringen Arena

Op maandag 6 februari kwam de algemeen directeur van Arena toelichting geven bij de nieuwe polis waarop verschillende watersportfederaties intekenden. Naast VYF-VVW zijn dat de Vlaamse Roeiliga (VRL) en de Vlaamse Kano en Kajak Federatie.

De heer Eddy Van den Bosch wist het publiek moeiteloos twee uur lang te boeien met regelgeving en cases. Er kwamen heel wat vragen uit het publiek. In onderstaande link vind je de powerpointpresentatie van de avond. Via facebook deelden we ook wat foto's.

Het was een geslaagde bestuurdersbijscholing waarop liefst 70 deelnemers intekenden. 

Klik hier voor de powerpointpresentatie »

#RoadtoNorway, het Eurojunior traject richting EK jeugd golfsurfen 2018

#RoadtoNorway, het Eurojunior traject richting EK jeugd golfsurfen 2018

Net zoals in 20122014 en 2016 is het in 2018 aan de nieuwe lichting junioren om zich op het Europees niveau te tonen tijdens Eurojunior 2018 te Noorwegen, het 2-jaarlijks georganiseerd Europees kampioenschap voor landenteams. (planning is september, geen paniek het is er dan nog nog ruim 15 graden)

Het #RoadtoNorway doel in 2017 is om jonge golfsurfers tot en met 17 jaar in teamverband, en via open voorbereidende stages, klaar te stomen voor een mogelijke teamselectie en deelname aan het EK in 2018. De exacte wedstrijdspot voor dit EK is nog niet vrijgegeven maar via deze website kan je alle nieuws volgen, en het komende EK 2017 dat een jaar voor de junior kampioenschappen op dezelfde spot zal worden georganiseerd.

Als voorbereiding op het Europees kampioenschap organiseert BSF een traject van open trainingsstages in 2017, en gesloten stages voor de EK selectie in 2018. Onder leiding van coach Lars Musschoot zal BSF een eerste teamselectie maken voor verschillende leeftijdscategorieën na de eerste twee open trainingsstages. Deelnemen aan minimaal één BSF stage in 2017 is dus de boodschap wil je er in 2018 bij zijn.

Meer informatie op deze website »

Openingsuren VYF secretariaat tijdens de eindejaarsperiode

Openingsuren VYF secretariaat tijdens de eindejaarsperiode

Tijdens de feestdagen zal het secretariaat gesloten zijn vanaf maandag 26 december tot en met vrijdag 06 januari. U kunt steeds een e-mail sturen naar info@vyf.be. Vanaf maandag 09 januari zal het personeel uw vragen beantwoorden.

VYF ledenbijdrage 2017

VYF ledenbijdrage 2017

Zoals beslist door de Algemene Vergadering dd. 07/03/2009 wordt de bijdrage jaarlijks geïndexeerd. Om de clubs nu reeds de mogelijkheid te bieden hun facturatie voor het komend jaar aan te passen, kunnen wij u bevestigen dat de VYF bijdrage voor 2017 op €12,85 wordt bepaald.

De verzekeringsbijdrage voor 2017 wordt op €4,30 per verzekerde bepaald. De extra verzekering voor Kitesurfers blijft ongewijzigd en bedraagt €5,00.

Uiteraard staan wij steeds tot uw dienst voor verdere inlichtingen hierover.

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap »

Data 2017 Aspirant initator zeilen online

Data 2017 Aspirant initator zeilen online

Wegens groot succes worden volgend jaar opnieuw 3 cursussen aspirant-initiator zwaardboten/windsurfen ingericht. Word je minimum 16 in 2017 en wil je graag hulplesgever worden? Neem dan hier een kijkje.

DATA 2017

  • RBSC Heusden 4 en 5 februari
  • KYCN Nieuwpoort 25 maart en 1 april
  • Windsurfing Deinze 22 en 23 april
  • VVW Turnhout 13 mei en 20 mei

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven »

Seminar over Deputy Race Judge door de VYF op 14 en 15 januari 2017

Seminar over Deputy Race Judge door de VYF op 14 en 15 januari 2017

De VYF organiseert een seminar ter voorbereiding van het examen van Deputy Race Judge van het KBYV. Het seminar dat door de VYF georganiseerd wordt, gaat door in het Sport Vlaanderen Sportverblijf te Gent.

Het doel van het seminar is die kennis overdracht te verzorgen die nodig is om te kunnen functioneren bij het organiseren van de nationale wedstrijden. Er wordt verondersteld dat de deelnemers een ruime basiskennis van de zeilwedstrijdsport hebben. Lesgevers zullen bekende Race Officials zijn die bij de VYF zijn aangesloten. Het seminar gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen.
De kennis die men hier kan opdoen is tevens zeer geschikt voor trainers, coaches en wedstrijdzeilers, die hun wedstrijd organisatie kennis op hoger niveau willen brengen.

Klik hier om u in te schrijven »

Seminarie wijzigingen in de regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020

Seminarie wijzigingen in de regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020

Op 26 januari 2017 organiseert VYF een eerste introductie over de wijzigingen in de regels voor het wedstrijdzeilen 2017-2020. Dhr. Joep Straus, International Judge en wedstrijdzeiler zal u tijdens dit seminarie de wijzigingen toelichten. Deze uitnodiging is bestemd voor wedstrijdzeilers, coaches en comitéleden. De deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven »