Profiel

Sport Vlaanderen erkent VYF-VVW vzw als enige unisportfederatie categorie A voor de Surf- en Zeilsport in Vlaanderen.

Sport Vlaanderen kent subsidies toe aan VYF-VVW vzw, o.a. voor de personeelskosten, voor de basiswerking, jeugdsport en topsport en voor de organisatie van nationaal en internationaal erkende activiteiten (Belgische, Europese en Wereldkampioenschappen).

De VYF-VVW vzw staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport beoefenen.

De VYF-VVW spitst zich niet enkel toe op competitie. Testdagen, interactieve beursstanden, en ondersteunen van recreatieve evenementen zoals de watersportdag, opendeurdagen en bijscholingen zorgen voor een voortdurend contact met de sporters en de clubs, zowel met de beginners als de pro's.

De VYF-VVW beperkt zijn werking ook niet enkel tot Vlaanderen. Zowel de Belgische kampioenschappen als een aantal surfevenementen gaan elk jaar door op de beste spots in Europa, dit in samenwerking met onze clubs en creatieve partners. Omgekeerd werkt het ook: vele internationale wedstrijden kiezen onze Vlaamse kust en onze clubs als gastheer voor WK's en EK's.

De VYF-VVW vzw is lid van het KBYV (Koninklijk Belgisch Yachting Verbond vzw).

De VYF-VVW vzw is als enige Vlaamse Federatie aangesloten bij de ISAF, ISSA, ISA en ESF.

De VYF-VVW vzw is lid van het Vlaams Doping Tribunaal en van de Vlaamse Sport Federatie.